Operațiune dificilă de salvare a unui cal căzut într-un canal din Anina

0
51

În cursul zilei de ieri, pompierii militari din cadrul Secției Oravița au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unui cal căzut într-un canal de aproximativ 8 m adâncime și 4 m lățime. Animalul se afla acolo de ceva vreme și nu se putea mișca.

Proprietarul animalului a încercat ore bune extragerea acestuia și, văzând că nu reușește, a sunat la numărul unic de urgență 112 ca să ceară ajutorul pompierilor.

În momentul în care au ajuns la locul evenimentului, pompierii au văzut că animalul era blocat în canal și aveau nevoie să găsească o metodă de a-l scoate în siguranță. Astfel, sprijinit de ceilalti membrii ai echipajului, unul dintre pompieri, plt. adj. Bilav Andrei, a fost coborât în canal cu ajutorul corzilor de salvare, a legat calul cu chingi pentru a putea fi extras cu un utilaj tip macara, pusă la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Anina, care a sprijinit operațiunea de salvare.

Misiunea, care a durat aproximativ două ore, a fost una cu final fericit, iar calul a fost salvat și redat proprietarului, fără să fi fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.