ACS Floreta organizează două competiţii puternice de scrimă în aceste zile

0
56

Weekendul acesta, 11-12 noiembrie 2023, la Timișoara se vor desfășura două competiții de scrimă pentru copii între 7-14 ani.

Cupa Floreta ediția a VII-a și Etapa de cupă Europeană U14 Floreta, cu participarea a peste 300 de sportivi din România, Republica Moldova, Croația, Letonia, Lituania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Turcia. Semifinalele și finalele categoriilor de vârstă vor avea loc în ambele zile de la ora 16:30.

Evenimentul va avea loc la Sala „Constantin Jude” din Timișoara, intrarea este gratuită, iar publicul este așteptat într-un număr cât mai mare.

Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara s-a înființat la începutul anului 2015 fiind singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților. Clubul de scrimă a fost înființat de doi campioni ai României la scrimă: Iulian Teacă și Moisuc Teofil.

În prezent, cursurile sunt frecventate de aproximativ 150 de copii de vârste diferite.

Scrima este un sport special și are multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică armonioasă a copiilor, iar copiii învață să lucreze în echipă, își dezvoltă mecanismele gândirii, nivelul de concentrare, dar și calitățile motrice.

Fiecare dintre probele scrimei – spadă, floretă sau sabie – are particularități și regulament propriu, copiii având șansa de a fi creativi pe planșa de scrimă și de a face strategii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.