Curs de specializare în chirurgia artroscopică a articulației umărului …la Spitalul Județean

0
478

medici-rezidenti

Academia Americană a Chirurgilor Ortopezi împreună cu Universitatea de Medicina și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și Clinicile I si II de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență organizează în perioada 20-24 aprilie 2015 un curs de specializare în chirurgia artroscopică a articulației umărului.

Cursul intitulat „AAOS-Romania Comprehensive Shoulder Course” este creditat de Colegiul Medicilor din România și are două segmente. Prima parte este destinată tehnicilor avansate de rezolvare artoscopica a patologiei articulației umărului, în cadrul căruia vor fi pregătiți patru tineri specialiști din România și Serbia. Al doilea segment este destinat însușirilor noțiunilor de bază în chirurgia umărului, în cadrul căruia pe lângă baza teoretică participanții vor avea posibilitatea să-și testeze aptitudinile practice pe modele artificiale de umăr  respectiv să urmărească intervenții chirurgicale în timp real efectuate de instructori în cadrul celor două clinici de ortopedie. “Evenimentul se bucură de un interes imens din partea tinerilor specialiști și rezidenți interesați de diagnosticul și tratamentul artroscopic al patologiei articulației umărului. A fost limitat la 80 de participanți din principalele centre universitare ale țării precum și internaționali, până în prezent confirmând prezența la curs ortopezi din cinci țări”, transmit organizatorii.

Lectorii invitați sunt nume de prestigiu în chirurgia umărului: prof. dr. Guido Marra, șeful programului de umăr al Universității Northwestern din Chicago și dr. William Stetson, președintele Comitetului de programe internaționale al AAOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.