Se schimbă vremea din 15 ianuarie

0
55

Prognoza meteo ANM pentru perioada 15 ianuarie – 12 februarie 2024 arată că după valul de ger revine iarna blândă, iar temperaturile vor creşte uşor în prima perioadă, iar ulterior se vor situa în media celor apropiate pentru acest interval.

Valorile de temperaturã vor fi în creştere în majoritatea zonelor şi se vor situa peste normalul perioadei. Precipitațiile vor fi mai însemnate cantitativ în vest, nord-vest și în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, sud-vest și în sud-est. Tendința pentru o vreme mai caldă se va menţine până spre finalul lunii ianuarie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Vremea în săptămâna 15-22 ianuarie 2024: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Vremea în săptămâna 22-29 ianuarie 2024: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 29 ianuarie-5 februarie 2024: Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 5-12 februarie 2024: Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.