Conacul Mocioni, reflectat pe simezele din Islanda

0
11

Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni, anunță finalizarea rezidențelor artistice și organizarea unei expoziții-eveniment în capitala Islandei.

Operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului vor fi expuse la Galeria SÍM din Rejkiavik. Publicul islandez va intra astfel în contact cu spațiul regiunii sud-estice a fostului Imperiu Habsburg, actuala Regiune a Banatului, un spațiu care a adus împreună de-a lungul secolelor diverse popoare.

Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția va prezenta lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală realizate de artiștii români Sorin Scurtulescu, Saint Machine, Ana-Maria Szollosi, Andrada Damianovskaia și Corina Nani, alături de Sara Björg și Rebekka Ashley, care reprezintă Islanda. Vernisajul expoziție, curatoriată de către Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir, va avea loc în data de 9 martie, iar operele vor putea fi admirate de public până în 21 martie.

„Odată reabilitat, Conacul Mocioni va fi mai mult decât un muzeu educativ pentru vizitatori, deoarece intenționăm să amenajăm un spațiu dedicat artiștilor contemporani”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. La sfârșitul lunii martie, expoziția din Reykjavík va ajunge și în Timișoara, aceasta urmând a fi expusă în foaierul Palatului Administrativ din Timișoara.

Organizarea rezidențelor artistice și a expoziției itinerante fac parte din activitățile de revitalizare a Conacului Mocioni prin intermediul proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”. Finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, proiectul este implementat de Consiliul Județean Timiș, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda, în calitate de parteneri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.