Municipalitatea a dat dispoziție să se lanseze licitația pentru execuție a Pasajului Jiul

0
342

pasaj jiul

Vești bune pentru timișoreni! O lucrare aşteptată de mulţi ani va intra în curând în șantier. Este vorba despre pasajul Jiul, care va intra în lucrări, urmând să fie cel de pe strada Popa Şapcă.

Reprezentanții municipalității au dat, marți, dispoziție să se lanseze licitația pentru execuție. Potrivit primarului Nicolae Robu, lucrările vor fi realizate cu bani de la bugetul local, dar se așteaptă și finanțare europeană. Pasajul Jiul le dă mare bătaie de cap locuitorilor Timișoarei de mai mult timp: înghesuială, cozi și, desigur, blocaje în trafic de ore întregi. Toate acestea vor lua sfârșit, întrucât edilul Nicolae Robu a dat asigurări că lucrările de lărgire a pasajului vor începe în curând.“Nu vom putea să terminăm toate lucrările, însă prioritățile sunt următoarele. Mai întâi lărgim strada Popa Șapcă,  Pasajul Popa Șapca, Bulevardul Antenei. Marți, am dat dispoziție să se lanseze licitația pentru execuție. Asta o facem pe bugetul local, pentru că este extrem de important. Dacă nu rezolvăm această problemă vom avea în zona Bastion cozi, pentru că nu se poate prelua traficul, care vine din partea de sud a orașului, de către zona Punctelor Cardinale”, susține edilul Nicolae Robu.

În plus, consilierul local Stefan Sandu a expus ideea cu reorganizarea circulaţiei în intersecţia de la pasajul Jiul, afirmând că este o soluţie în analiză şi că aceasta ar putea conduce la eliminarea blocajelor în trafic în zona respectivă. “Inevitabil vom lărgi Pasajul Jiul, pentru că aceasta este singura trecere spre zona centrală pe partea de vest a orașului. Este absolut necesar să deschidem într-un fel, poate doar cu o barieră, circulația în zona Solventul. Este mai mult birocrație, decât problemă tehnică sau organizatorică acolo”, afirmă Ștefan Sandu.

Pentru începerea lucrării de la Popa Şapcă anul acesta sunt prevăzuţi la buget local aproximativ 2,2 milioane de euro – lărgirea străzii Popa Șapcă, a trecerii pe sub calea ferată și a Bulevardului Antenei. În total, investiția este estimată la peste 8 milioane de euro.

Originally posted 2015-06-05 16:17:11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.