A fost descoperit întâmplător în 2013 de câțiva fotografi amatori, care l-au asemănat cu mai celebrul loc verde din Ucraina. În prezent, este unul din cele mai căutate locuri din județul Caraș-Severin, fiind pus la loc de cinste în ghidurile turistice ale Europei datorită frumuseții create de imbinatia naturii cu linia ferată construită de om.
Situat pe calea ferată ce leagă Caransebeș de Bautar, Tunelul iubirii leagă localitățile Obreja și Glimboca. Tunelul a fost descoperit accidental de doi fotografi amatori, Florin Avramescu și Mihai Tamasila, ce doreau să surprindă peisajele din imprejurimi. După ei, tot mai mulți au ajuns să exploreze frumosul tunel.
Tot mai multe cupluri ajung aici pentru fotografii incarcate de romantism, iar fotografii nu se mai satură de acesta perlă naturală a Caraș-Severinului, motiv pentru care s-au depus diverse cereri pentru promovarea locului către autoritățile locale din Glimboca, deoarece tunelul nu este tocmai ușor de reperat de-a lungul căii ferate.
„Tunelul iubirii” este unul dintre cele mai romantice locuri din țară și figurează pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeană ce merită să fie vizitate, potrivit Parlamentului European, care a publicat pe site-ul său noua listă Foursquare cu 28 de obiective puțin cunoscute din Europa, câte unul pentru fiecare stat membru.
Este vorba de inițiativa ‘Descoperă Europa’, lansată anii trecuti, cu ajutorul aplicației mobile Foursquare. Noua listă, numită acum ‘Re-descoperă Europa’, include obiective despre care legislativul european ne asigură că este foarte probabil să nu fi auzit niciodată. Un castel de nisip, un buncăr sovietic secret, un sat muzeu, fenomene geologice — sunt câteva dintre propuneri, reprezentând atracții pentru toate gusturile.
sursa: traveleurope si agerpres