Credem că povestea ta este întruchiparea visului american. Cum a început totul ?
Când am zburat prima dată în SUA, nici măcar nu auzisem expresia American Dream . Nu am plănuit niciodată să locuiesc într-o altă țară și, la vremea aceea, nu aveam prieteni sau rude în SUA. Era 2011, iar în vacanța de vară am decis să particip la programul Work and Travel . Am vrut să-mi îmbunătățesc nivelul de engleză, pe care la vremea aceea eram în general destul de bun și am visat să văd America, pe care o văzusem anterior doar la televizor.
M a fost incredibil de norocos: datorită englezei mele bune și abilităților mele de comunicare , agenția mi-a găsit un loc de muncă ca fotograf în New York, în Manhattan, în Empire State Building – o clădire legendară de pe strada nu mai puțin legendară – Fifth Avenue. Acesta a fost primul meu loc de muncă oficial din viața mea! Nu-mi venea să cred că totul a ieșit atât de bine. Desigur, nu totul a fost lină. Întrucât agenția nu a oferit locuințe, a trebuit să o caut într-unul dintre cele mai scumpe locuri de pe planetă. În general, găsirea unei locuințe ieftine în New York nu este ușoară, iar în Manhattan este complet imposibil (închirierea unei camere ar putea ajunge la 3.000 de dolari pe lună). Am ajuns să găsesc o cameră mică în Brooklyn pentru 400 de dolari pe lună. Nu erau ferestre în el și era la parter – era practic sub pământ. Aceasta a fost prima mea experiență de a trăi în SUA. În ciuda faptului că nu sunt cele mai favorabile condiții de viață și austeritate, am economisit banii câștigați pentru a-mi plăti studiile la Academia Economică a Moldovei și pentru a-mi cumpăra o mașină la Chișinău. În fiecare zi mergeam cu metroul din Brooklyn până în Manhattan, simțeam ritmul orașului mare, îi respiram aerul, îi captam sunetele și mă simțeam ca o eroină a filmului. A fost o experiență de neuitat!
M-am întors în Moldova, am absolvit cu succes ASEM și în primăvară m-am înscris din nou la programul Work and Travel . Mi-am propus să merg vara, apoi să-mi continui studiile de master și să lucrez la o bancă, deoarece am avut un stagiu acolo în timpul studiilor. Am cerut agenției să-mi găsească un loc de muncă într-un stat complet diferit al SUA pentru a -mi extinde geografia și a vedea locuri noi. Și mi-au deschis o viză a doua oară, deși în ultimul an de universitate toată lumea este de obicei respinsă. Nu cred în simplu noroc, dar cred în soartă, iar soarta mea, după cum s-a dovedit, mă aștepta pe alt continent.
Care a fost cel mai dificil lucru la început ?
Totul a fost greu! Trebuie să înțelegi că nimeni nu te așteaptă în străinătate cu brațele deschise. Primul an este o adaptare grea . există un punct de cotitură, și poate mai mult de unul, când vrei să renunți la tot și să pleci acasă. Muncă dificilă, lacrimi, instabilitate financiară, dor de casă, nervi, epuizare emoțională și căderi – totul s-a întâmplat. În cazul meu, totul s-a schimbat odată cu nașterea copilului meu. A apărut stabilitatea, treptat totul a început să se îmbunătățească, iar lucrurile au mers în sus. Din experiența mea , un copil nu este o povară, ci o binecuvântare și începutul unei noi etape prospere în viață.
Nu cred în noroc fără merit. Fiecare primește ceea ce merită fie prin munca și perseverența sa, fie prin loialitatea și onestitatea sa, fie prin bunătatea și ajutorul lui față de ceilalți, sau, poate, ceva dintr-o viață trecută – dar orice succes vine după deșerturi!
Cum ați început tu și soțul tău o afacere împreună?
Am început totul de la zero, fără capital inițial sau ajutor de la rude, absolut într-o țară străină. Când nu sunt suficienți bani pentru a plăti pentru închirierea unui apartament sau a unei mașini, creierul începe să lucreze la maximum și să găsească oportunități și idei, mai ales după nașterea unui copil.
Întrucât eu și soțul meu suntem foarte diferiți, perioada noastră de adaptare a fost lungă, dar am lucrat mereu umăr la umăr, sprijinindu-ne reciproc în diverse situații stresante . De-a lungul timpului, am învățat să găsim compromisuri și să ne împărțim responsabilitățile. fiecare a făcut ce face mai bine: eu sunt responsabil de documente, de „vremea” echipei, iar Petru negociază, cumpără echipamente etc. Lucrăm după schemă: soțul meu își stabilește obiective înalte, iar eu găsesc oportunități de realizare. ei .
Ei bine, în general, soțul meu este cel mai mare critic și perfecționist al meu. El mă face cea mai bună versiune a mea și nu mă lasă să mă relaxez.
Când oamenii se uită la Instagramul tău, mulți au sentimentul că nu lucrezi, dar de fapt nu este cazul. Spune-mi, ce faci ?
Toți copiii noștri au început grădinița foarte devreme – aproximativ 6 luni, pentru că trebuia să fim la birou în fiecare zi lucrătoare. Nu am postat asta pe Instagram.
Timp de 11 ani în America, am încercat multe afaceri. Am început cu transportul de marfă. Apoi am închiriat mașini scumpe în Miami ( Onyx Exotix ). Aveam și o companie de transport auto în SUA ( Car Hauler ), investiții imobiliare și multe altele. În acest moment, activitatea noastră principală este transportul de marfă și logistica, iar în același timp avem o afacere de reparații de camioane. Anul acesta am deschis două noi proiecte: un brand de costume de baie pentru femei (@ The _ Cherry _ Bikini ) și un brand de jucării moderne pentru copii (@ KK _ Slime _ Store ). și lucrăm și la un nou proiect în Moldova, care va crea aproximativ 100 de locuri de muncă bine plătite.
Iubim selfie-urile tale cu Stefan cel Mare, al carui portret atarna in biroul tau.
Acest portret a fost pictat de Pavel Catana, un artist din Moldova care locuieste si in Chicago. Sunt încântat să am un colț de Moldova în biroul meu din Chicago. Acest lucru este deosebit de important atunci când locuiți în străinătate. Prin mâncare, suveniruri, haine cumpărate de la producătorii moldoveni, ne simțim puțin mai aproape de casă.
Se pare că ați reușit în general să mențineți legături strânse cu Moldova.
Da, avem multe cunoștințe și prieteni din Moldova atât acasă, cât și în America. Aparent, avem un fel de dar pentru a stabili relații puternice, prietenoase.
Am studiat cu Ionel Istrati la aceeași clasă la ASEM, iar el a fost primul nostru invitat celebru la Chicago. După ceva timp, el și Adrian Ursu au făcut un turneu prin America, așa că l-am cunoscut pe Adrian și apoi pe soția lui Irina. Am găzduit multe personalități stelare și pur și simplu oameni buni. Suntem primitori și ne face plăcere să găzduim prieteni în casa noastră.
Nu poți spune niciodată că ai trei copii! Cât de repede ai revenit în formă după ce ai născut? Ce te ajută să fii în formă bună ?
Multumesc! Mulți factori joacă un rol aici: genetica , stilul de viață sănătos, somnul, dușul de contrast, dar cel mai important lucru este starea emoțională.
Am un metabolism bun , o genetică bună și o dragoste pentru sport și pentru alimentația sănătoasă. Îmi place să studiez secretele tinereții și ale longevității. Nu am fost niciodată la dietă. Mănânc destul de des, de vreo cinci ori pe zi. Prefer antrenamentele de forță, deoarece oferă cele mai frumoase rezultate. Lucrez cu un antrenor personal de șase ani, iar acest lucru m-a ajutat să rămân în formă și să mă perfecționez.
Sfatul meu principal: să arăți bine, învață să te iubești. Dacă o femeie este sănătoasă, frumoasă și fericită, atunci totul este în regulă pentru întreaga familie: căsnicia este puternică, iar copiii cresc sănătoși atât fizic, cât și psihologic.
Care este diferența dintre fete ?
Avem trei fete: Karina (10 ani), Katyusha (7 ani) și Patricia (3 ani). Nu m-am gândit niciodată că aceiași părinți ar putea avea copii atât de diferiți! Karina este foarte blândă, grijulie și mă ajută mereu. Katyusha noastră este un Scorpion și asta spune totul. Ea face totul fără prea mult efort. Ea pare să aibă un fel de putere magică, îi hipnotizează pe cei din jur și o cucerește. Fiica cea mică, Patricia, este un pachet de energie. Mereu am fost considerată o persoană foarte activă, dar Patricia are de patru ori mai multă energie decât mine.
După prima naștere, este dificil pentru femei să decidă asupra următoarei sarcini ? Cum a fost in cazul tau ?
Fiind un singur copil în familie, îmi doream ceva diferit pentru copiii mei – o familie mare, frumoasă și fericită, cu frați și surori care să devină cei mai buni prieteni în viață. Să crești ca un singur copil într-o familie este foarte trist, așa că întotdeauna mi-am dorit cinci copii, dar acum cred că ne vom opri la trei.
Mi-am dorit ca diferența dintre copii să fie mică, astfel încât ei să aibă interese asemănătoare, astfel încât să fie prieteni atât în copilărie, cât și la maturitate. În general, sfaturi pentru mămici: dacă vrei o familie mare, frumoasă, lovește cât fierul este fierbinte! Pentru că atunci când un copil crește și devine mai independent, nu mai vrei să te întorci la stadiul de scutec. Un copil este un dar de la Dumnezeu și nu este dat tuturor!
Trei copii sunt zgomotoși și cu multă energie. Ce faci cu copiii tăi, cum le organizezi rutina ?
Ai nevoie de multă energie, dar copiii oferă această energie! Întotdeauna spun: cu cât mai multe activități și lucruri de făcut, cu atât ai mai multă energie pentru toate.
Toată lumea din familia noastră are un program încărcat. Copiii noștri merg în multe cluburi pentru a-și da seama ce le place cel mai mult. Karina și Katyusha erau angajate în dans, înot, programare și creare de jocuri, învățând limba chineză… Acum merg la gimnastică, tenis, învață să cânte la pian, iau lecții online de rusă și învață online la școala moldovenească de calcul mental Soroban.
Copiii trebuie să fie ocupați cu activități interesante, educative și distractive, astfel încât să aibă mai puțin timp la telefon și iPad .
Călătorești mult. Care este locul tău preferat în SUA și în lume ?
Deoarece avem un program de lucru încărcat, de obicei călătorim în weekend. Pe vremuri, vineri găsim un zbor bun, iar la două ore după muncă suntem deja la aeroport – zburăm spre Miami cu toată familia. Suntem ușori ! Cel mai adesea zburăm în alte state ale Americii: Florida, New York, Colorado, California. În SUA, fiecare stat este ca o țară nouă. De asemenea, copiii se dezvoltă foarte repede atunci când călătoresc . Ne place mereu să călătorim cu copii, de exemplu, Patricia a zburat pentru prima dată cu un avion când avea doar trei săptămâni.
Locurile noastre preferate din SUA: Miami, unde înotăm în ocean iarna; Stațiunea de schi Aspen , Colorado, unde schiăm în familie; California este cel mai frumos stat din SUA
Anul acesta am vizitat Italia pentru prima dată, iar această țară ne-a captivat prin frumusețea, moștenirea culturală, istoria și bucătăria ei!
„O familie mare este atât de frumoasă a te aduna în jurul mesei de familie în fiecare seară este ca o mică vacanță!”
Cum crezi că reușești să menții relații armonioase în familia ta ?
Relațiile puternice și de lungă durată necesită timp, energie și dragoste. Trebuie să lucrezi la relații continuu . Cu toții ne dorim atenție, grijă, romantism, dar trebuie să ne întrebăm: „Ce dăm în schimb ? ” Soțul meu este foarte romantic, se gândește mereu cum să mă surprindă. Dar, în același timp, lucrez cu el, îl susțin, am grijă de casă și cresc copiii. Amândoi contribuim la această relație și vedem rezultatele. O regulă importantă: tratați-vă întotdeauna persoana iubită așa cum doriți să vă trateze. Pe lângă pasiune și dragoste, respectul reciproc și comunicarea sunt foarte importante. Dacă nu îmi place ceva sau îmi doresc ceva, nu mă jignesc, dar spune-i soțului meu despre asta. Bărbații nu ne pot citi gândurile. În general, multe adevăruri sunt dezvăluite în timpul comunicării, așa că vorbiți unul cu celălalt cât mai des posibil.
Interesele comune, proiectele, hobby-urile, chiar și gătitul în bucătărie ajută la menținerea unor relații armonioase. De exemplu, soțul meu este foarte pasionat de lupte și UFC . Știind că îi place, mergem împreună la lupte, ne uităm la UFC acasă sau mergem la baruri sportive când se așteaptă o luptă cu luptătorii lui preferați.
Când ambii parteneri lucrează la relație, vorbesc și se ascultă unul pe celălalt, atunci totul merge bine și armonia este menținută.
Ai tradiții de familie ?
Da, mereu încercăm să luăm cina în familie, iar în weekend luăm și micul dejun împreună. Măcar o dată pe lună mergem în vacanță, chiar dacă este doar pentru weekend. De Crăciun, Halloween, zile de naștere, Paște organizăm mari petreceri cu un program incitant pentru adulți și copii. Ne place să luăm cina la restaurant, mereu cu copii.
AQUARELLE împlinește 20 de ani. Daca ai avea ocazia, ce sfat i-ai da tinelui tau de 20 de ani ?
Mi-aș spune: „Ești frumoasă, ești deșteaptă, vei reuși!” La 20 de ani, nu aveam încrederea pe care o am acum, experiența de viață și înțelepciunea, dar acesta este plusul fiecărui an pe care l-am trăit! Devenim mai deștepți, devenim mai încrezători, oamenii care sunt în jurul nostru sunt filtrați și ne îndreptăm atenția și energia către ceea ce contează cu adevărat.
Visează, lucrează, studiază și dă dragoste!