Consiliile de Cartier din Timișoara cer aquapark

0
319

aquapark-2

Ideea realizarii unui Aquapark la Timișoara pe pășunea din Mehala a fost agreată de Consiliile de Cartier din Timișoara. Oamenii i-au trimis Primăriei o adresă prin care solicită să se facă demersuri de realizare a investiției. „Locuitorii municipiului Timişoara, prin Consiliile Consultative de Cartier, susţin propunerea facută de consilierii municipali Dan Idolu şi Nistor Geană, de construire a unui aquapark în Timişoara, zona Ovidiu Balea – cartier Mehala. Prin prezenta, Consiliile Consultative de Cartier, în numele şi folosul locuitorilor municipiului, cer întregului consiliu local să aprobe proiectul şi investiţia”, se arată în memorialul cetățenilor.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu sustine că nu este rentabil ca pe terenul scump din Mehala să se realizeze un ștrand. “Poate că cea mai potrivită destinație a acestui teren este aceea de aquapark. Nu exclud această variantă. Dar lucrul acesta trebuie să-l spună specialiștii, printr-un studiu de fezabilitate”, afirmă edilul Nicolae Robu.

Vă reamintim că proiectul propus de consilierii locali, Daniel Idolu și de Nistor Geană, ar viza o parcelă de pe strada Grigore Alexandrescu din zona Mehala, pe un teren al municipalității. Suprafaţa pe care ar urma să se construiască aquaparkul este de aproximativ 12 ha. Aici ar urma să aibă două bazine exterioare cu apă termală şi cu facilităţi în zona de jocuri acvatice şi hidroterapie, două bazine interioare, dar și o zonă SPA. În plus, complexul ar fi întregit de un hotel cu 70 de camere, o parcare cu 300 de locuri, un teren de tenis și două terenuri de minifotbal și baschet.

În plus, edilul analizează și posibilitatea realizării unui aquapark la Dudeștii Noi, în parteneriat cu primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.