Județul Timiș, grav afectat de furtuna de ieri! Vezi aici ultimul bilanț al pompierilor

0
160

Județul Timiș a fost cel mai afectat de furtuna violentă de ieri.

S-au înregistrat cele mai multe decese, cinci la număr, și zeci de persoane rănite, printre care și copii, doi în stare gravă.

Totodată au fost create pagube materiale imense în întreg județul. Conform ultimului bilanț al pompierilor de la ora 4.00, la nivelul dispeceratului au fost 566 de apeluri prin numărul de urgență 112.

Au fost afectate în local 48 de localități din județ, printre care: Timișoara, Lugoj, Buziaș, Făget, Jimbolia, Recaș, Biled, Coșteiu, Pișchia, Uivar, Iecea Mare, Șandra, Ghiroda, Giroc, Bucovăț, Banloc, Darova, Becicherecu Mic, Giera, Belinț, Dubrava, Otelec și Săcălaz.

Peste 30 de localități au rămas fără curent electric și alte 25 nu au avut nici apă. În județ aproape 100 de locuințe au avut acoperișul avariat, dintre care cele mai multe, adică 73 la număr, doar în Timișoara.

Pompierii au mai fost solicitați pentru îndepărtarea copacilor căzuți. În acest sens au avut 176 de intervenții.

Totodată salvatorii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unor persoane blocate în trenuri și autovehicule. 152 de persoane au avut nevoie de ajutor în acest sens.

Două drumuri au fost complet blocate, DN 6, la ieșirea din Timișoara, în urma unui accident mortal, și DJ 691 între comunele Dumbrăvița și Giarmata, iar pe altele circulația s-a desfășurat cu dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.