Scena de acasă ajunge la Dumbrăvița

0
78
pastele blajinilor

Cea de a treia ediție a evenimentului Scena de acasă ne aduce, și în acest an, alături de publicul din Comunca Dumbrăvița. În cele trei seri de concerte, între 14 și 16 iulie 2023, ne vom bucura de tot atâtea stiluri de muzică: rock, pop și jazz.

În prima seară, Scena de acasă ajunge, așa cum au votat în prealabil locuitorii comunei, în Parcul Terra. Acolo, de la ora 20:00, vom asculta două trupe rock îndrăgite: Monokrom și Melting Dice.

Trupa Monokrom îmbină cele mai bune elemente din pop-punk / punk-rock cu nuanțele rock-ului alternativ într-un stil unic pe care ei îl numesc Alt Punk. În 2020, formația a lansat primul album intitulat “Sirene de ambulanță”, iar acum pregătesc cel de-al doilea album ce va apărea în această vară.

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. În 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare. Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse în perioada 2014 – 2016. Cel de-al doilea material de studio, EP-ul „Mat deschis” a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și este un material muzical de tranziție între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formație

A doua seară aduce în atenția audienței muzica pop, de la ora 20:00, odată cu seturile lui Mocco, iar de la ora 21:00, prin intermediul pieselor binecunoscutei trupe timișorene Phaser. Întâlnirea cu publicul are loc în Parcul Nordic.

Trupa Phaser s-a făcut remarcată în cadrul semifinalei naționale Eurovision, iar din 2017 a început colaborarea cu MediaPro Music și Universal Music Romania. Cel mai recent single „Armele jos”, lansat în martie 2023, este realizat în colaborare cu George Hora și însoțit de un videoclip produs în Timișoara. În 2021, trupa a lansat primul album, „Început de Univers”, care conține 16 piese. Albumul este prezent pe toate platformele de streaming, iar acum este disponibil și în format fizic alături de un packaging special.

Mocco este un DJ tânăr și talentat, care a intrat în industria muzicală cu doar un an în urmă și a reușit să se facă remarcat rapid. Pasiunea sa pentru muzică este palpabilă în fiecare set pe care îl mixează. Cu un talent unic de a crea atmosfera perfectă pentru orice eveniment, Mocco își captivează audiența prin selecțiile sale inspirate și abilitatea de a citi mulțimile. Fie că este vorba de muzică house, techno sau orice alt gen, Mocco transmite energia sa contagioasă în fiecare piesă. Cariera sa în creștere rapidă promite un viitor strălucit în industria muzicală, iar pasiunea și dedicarea sa continuă să îl propulseze spre noi înălțimi în fiecare zi.

Concertul de duminică 16 iulie 2026, încheie ediția din acest an a evenimentului Scena de acasă. De această dată, pe acorduri de jazz ne întâmpină Vadim Crușcov Trio.

Vadim Crușcov este un muzician pasionat de Vocal Jazz şi Swing-ul anilor 1940-1970. Proiectul său de debut din 2014, „Welcome To My World” a fost o consecinţă naturală a acestei pasiuni, dorinţa sa fiind de a cânta Viața aşa cum a fost ea cântată de mai marii jazz-ului secolului trecut, compozițiile bucurându-se de interpretarea unică a lui Vadim Cruscov și al său Jazz Band.
Duminică, de la ora 21:00, îl vom asculta în formula de trio, alături de Victor Miclăuș – bass și Aurel Dragalina – keyboard.

Înainte, însă, de la ora 19:00, Zoleevee ne introduce în atmosferă cu mix-uri sale energizante. Scena de acasă va fi amplasată, de această dată, pe platoul din fața Casei de Cultură Dumbrăvița.

ZOLEEVEE și-a început cariera de DJ în 1996, la primul radio privat din Timișoara, Radio Vest, unde a realizat o serie de emisiuni tematice. Din 1999, a îmbrățișat cariera de redactor muzical la diverse publicații locale și nu numai.

Având în vedere diversitatea stilurilor muzicale ce alcătuiesc „melanjul” Zoleevee, seturile lui acoperă o sumedenie de tendințe, atât din zilele noastre, cât și din aria numită „retro“. Și asta, pentru că, fie că e vorba de rock sau punk, reggae sau disco ori jazz, muzica este un amestec de magie și încântare.

În fiecare dintre cele trei zile, de la ora 19:00, copiii vor avea parte de o mulțime de activități captivante și surprize asigurate de partenerul nostru Catena – Farmacia Inimii.

Participarea la evenimente este gratuită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.