Primarul Jimboliei a trimis adresă oficială către Guvern. Vezi ce solicită.

0
264

Darius Postelnicu

Scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta pentru transportul navetiştilor din Jimbolia. Edilul oraşului, Darius Postelnicu, spune că, deşi a făcut cunoscută autorităţilor situaţia de mai multe săptămâni, nu a primit niciun răspuns.

Astfel că edilul spune că Primăria Jumbolia nu mai poate suporta plata închirierii altor mijloace de transport alternative pentru a-i ajuta pe navetişti. Vă reamintim că apelul primarului vine după ce compania Regiotrans şi-a întrerupt activitatea feroviară pe ruta Timişoara – Jimbolia şi retur.

Primarul solicită implicarea personală a premierului, în regim de urgenţă în rezolvarea acestei probleme fără precedent în istoria transportului feroviar local. “Primăria Jimbolia a intervenit rapid cu soluții ce i-au stat la îndemână, punând la dispoziție pentru o perioadă limitată microbuzele proprii – în special pentru cadrele didactice și medicii navetiști, a organizat o conferință de presă în Timișoara și a făcut demersuri până când o firmă privată a preluat acest traseu cu autobuze, începând cu data de 18 mai. Doar că, în timp ce calea ferată zace nefolosită, călătorii cu autobuzele private sunt nevoiți să achite bilete de transport de aproape patru ori mai scumpe decât cele cu trenul. Dacă cineva s-ar găsi să invoce lipsa de rentabilitate a trenurilor pe această rută, ne vom grăbi să argumentăm că transportul feroviar este o necesitate socială, aceste servicii ale statului către populație se asigură în multe părți ale lumii…În prezent nu întrevedem soluțiile pentru reluarea traficului feroviar și ce este mai rău în această așteptare e faptul că niciuna din instituțiile la care ne-am adresat în scris și telefonic, încă de pe 21 aprilie a.c. – Instituția Prefectului-Județul Timiș, CFR,  Consiliul Județean Timiș, Ministerul Transporturilor nu ne-au transmis vreun răspuns”, explică în scrisoare  primarul Jimboliei, Darius Postelnicu.

Traseul între Jimbolia şi Timişoara a fost dat în folosinţă încă din anul 1847 şi întabulat ca proprietate a statului român în anul 1920.

Originally posted 2015-05-31 14:22:53.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.