Caldura MARE! Cod ROSU, PORTOCALIU si GALBEN

0
1523

caldura

Judeţele Arad şi Bihor au fost avertizate cu cod roşu de caniculă, iar codul portocaliu a fost extins în 18 judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova, unde temperaturile vor ajunge, miercuri după-amiază, la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În Bucureşti şi celelalte 21 de judeţe ale ţării, a fost emis un avertisment cod galben.

În judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Directorul ANM, Ion Sandu, a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente ca în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.

„Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 – 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că este posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă”, a spus Ion Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.