La Timișoara vor apărea containere pentru colectarea de îmbrăcăminte

0
571

containere haine vechi

Atenție timișoreni! Nu mai aruncați hainele și pantofii la gunoi!

În premieră la Timișoara vor apărea în curând containere special create pentru colectarea de îmbrăcăminte, încălțăminte sau alte obiecte textile. Acţiunea de colectare are atât scop caritabil, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor nevoiaşe, cât şi scop ecologic.

Douăzeci de containere pentru colectarea produselor vor fi amplasate în oraș, în cazul în care consilierii locali vor aproba un parteneriat cu Federaţia Caritas. Suprafaţa domeniului public ce urmează a fi ocupată este de 2 mp/container. “Municipiul Timişoara transmite Federaţiei Caritas a Diecezei Timişoara, folosinţa gratuită a unor spaţii publice în scopul amplasării de containere speciale destinate colectării articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate şi altor produse textile uzate din rândul populaţiei. Suprafaţa domeniului public ce urmează a fi ocupată este de 2 mp/container”, transmite municipalitatea.

În următoarea perioadă, vor fi montate cele două containere în zonele: Calea Sever Bocu – în staţia de autobuz “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, zona BRD; Calea Buziaşului – zona Profi, pe trotuar, între băncuţe; Cartierul Soarelui – în staţia de autobuz, Parcul Sudului; Calea Girocului – la BRD, pe colţ, în staţia “Ioan Stanciu”; Calea Şagului – lângă parc, zona Steaua; Strada Transilvania – vis-à-vis de Restaurant Nora, zona benzinăriei Rompetrol; Str. Gh. Lazăr – în staţia de autobuz dela Kaufland, vis-à-vis de Raiffeisen Bank; Intersecţia C. Torontal – Bv. Cetăţii – în staţia de autobuz, vis-à-vis de Romstal; C. Aradului – în staţia de autobuz “Liege”, P-ţa Verde; Stadion “Dan Păltinişanu” – magazin “Novatim”.

Potrivit reprezentanților PMT, pentru început, contractul dintre municipalitate și Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara este valabil pentru o perioadă determinată de an. Numărul de containere amplasate ar putea fi suplimentat cu noi locaţii, dacă acţiunea are un impact pozitiv asupra cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.