Religia a creat discuții în ședința Consiliului Județean Timiș

0
287

CJT

Consiliul Judeţean Timiş va contribui cu o sută de mii de lei la construcţia Catedralei Neamului, de la Bucureşti. Aleșii au aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens.

Banii vor fi viraţi în contul Mitropoliei Banatului, care, la rândul ei, va vira aceşti bani în contul catedralei de la Bucureşti. Proiectul de hotărâre a fost mult discutat în Consiliul Judeţean Timiş, iar consilierul liberal Mihai Bojin a propus chiar ca banii pentru catedrală să fie dați din buzunarul propriu al aleşilor județeni. „În România sunt mai multe culte religioase cunoscute. Dacă guvernul şi consiliul judeţean ar avea bani suficienţi ar fi bine să construim şi spitale. Consider că este sarcina credincioşilor în a-şi construi clădirile de cult, chiar dacă este vorba de Catedrala Mântuirii Neamului. Cred că ar fi foarte oportun dacă aţi constitui un tabel şi a-ţi da din buzunarul propriu pentru catedrală. Consider că ar fi un gest bun dacă consilierii judeţeni ar da din buzunarul propriu. Sunt multe culte religioase recunoscute de Guvernul României”, a spus consilierul judeţean Mihai Bojin.

De cealaltă parte, președintele CJT, Titu Bojin, i-a răspuns acestuia că va contribui în continuare cu bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului. „Tizule, mie îmi place când vorbim din punct de vedere religios, eu cred că sunt unul care am contribuit şi la Catedrala Mântuirii Neamului, şi din partea familiei, dar nu te-am auzit la şedinţa din februarie, atunci când am dat bani la cultul baptist. Cu suma aceasta sunt 900.000 de lei alocaţi către cultele din judeţul Timiş, este pentru prima dată când consiliul judeţean acordă bani tuturor cultelor din judeţul Timiş, pentru prima dată în acest an. Există o solicitare de la cultul baptist, probabil că vom discuta la suplimentarea lunii august”, a afirmat presedintele CJ Timis,Titu Bojin.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este în construcție și va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lățime și 120 de metri înălțime, se va desfășura pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați. La prețul ridicării la roșu se vor adăuga încă circa 200 de milioane de euro pentru picturile din catedrală.

În ciuda disputelor, în final, proiectul a fost aprobat. Bugetul judeţului Timiş este de 520 de milioane lei, pe acest an. Preşedintele CJ Timiş a spus că în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean este dispus sa faca un tabel cu donaţiile consilierilor judeţeni, din propriul buzunar.

Originally posted 2015-05-09 06:53:30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.