Dumitru Prunariu, cetățean de onoare al județului Timiș

0
299

Dumitru-Prunariu

Cosmonautul Dumitru Prunariu va primi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş. Consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede ca Dumitru Prunariu să primească această distincţie.

Dumitru Prunariu este singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, la 14 mai 1981. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial “Intercosmos” şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. A fost pe rând ofiţer inginer în cadrul Comandamentului Aviaţiei Militare, şef al Aviaţiei Civile Române, preşedinte al Agenţiei Spaţiale Române, ambasador al României în Federaţia Rusă, preşedintele Consiliului de nemilitarizare a spaţiului cosmic din cadrul ONU, iar în prezent are gradul de general-maior în rezervă. “Este un om din județul Timiș. A dus faima României în ceea ce înseamnă aviația. Suntem în discuții pentru o casă memorială Dumitru Prunariu la Groși. În situația dată, îl considerăm unul dintre marile personalități ale județului Timiș”, spune președintele CJ Timiș, Titu Bojn.

Pe lista cetăţenilor de onoare ai judeţului Timiş, până în prezent, se află Patriarhul Daniel şi caricaturistul Ştefan Popa Popa’s.

Originally posted 2015-05-28 11:22:18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.